Large 2lp

Započela provedba projekta #lijepariječ – program prevencije govora mržnje na internetu".

 U okviru Poziva za prijavu projekata u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018., Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrila financijska sredstva za provođenje projekta "#lijepariječ – program prevencije govora mržnje na internetu".

Projekt "#lijepariječ – program prevencije govora mržnje na internetu" obuhvaća izradu sveobuhvatnog preventivnog programa usmjerenog na sprječavanje govora mržnje na internetu među djecom i mladima kroz provedbu edukativnih i kreativnih aktivnosti te podizanja svijesti o problemu govora mržnje na internetu.

Opći cilj projekta je izrada sveobuhvatnog preventivnog programa usmjerenog na sprječavanje govora mržnje na internetu među mladima.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. Unaprjeđenje suradnje relevantnih dionika na lokalnoj razini u razvoju i provedbi programa prevencije govora mržnje na internetu među mladima.
  2. Unaprjeđenje znanja i vještina mladih kroz edukativne i kreativne aktivnosti u svrhu izrade programa prevencije govora mržnje na internetu.
  3. Informiranje i podizanje razine svijesti o problemu govora mržnje na internetu za širu javnost.

Predviđeno trajanje projekta je od 01. listopada 2017. godine do 31. kolovoza 2018. godine

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek i Ekonomskom i upravnom školom Osijek.

 

Trajanje projekta

01.10.2017. - 31.08.2018.

Suradnici projekta

Thumb tomislav Tomislav Ramljak
Thumb kristina gvozdi Kristina Vinković

Partneri

Ekonomska i upravna škola
Dom za odgoj djece i mladeži Osijek