Large dsi full

U sklopu preventivnog projekta Sigurnost i zaštita djece na internetu Odjel prevencije PU osječko-baranjske, u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, 4. i 5. veljače, obilježili su u Osnovnoj školi Mladost Osijek i Osnovnoj školi Vladimira Becića Osijek Dan sigurnijeg interneta 2019. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je Zajedno za bolji Internet“. 

Dan sigurnijeg interneta je bio povod održavanju zanimljivih predavanja i radionica učenicima osnovnih škola s tematikom sigurnog i odgovornog korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Cilj predavanja je podizanje svijesti kod djece i mladih o mogućim rizicima i opasnostima kao i da budu odgovorni prigodom uporabe interneta i različitih društvenih mreža. Aktivnosti su se provodile kroz interaktivne radionice učenicima 5. i 6. razreda pod nazivom „Djeca u riziku informacijsko-komunikacijske tehnologije“ te predavanje učenicima 7. i 8. razreda pod nazivom „U mreži informacijsko-komunikacijske tehnologije“.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo mlade ljude na korištenje modernih tehnologija, dok im u isto vrijeme dajemo znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima i opasnostima.

(preuzeto s http://osjecko-baranjska.policija.hr/MainPu.aspx?id=297941)

Autor

Kristina

Datum

07.02.2019.

Partneri

Ministarstvo unutarnjih poslova