Large dan ru i astih majica

Dan ružičastih majica je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika. 2017. godine od strane hrvatskog Sabora proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Danas obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u čije su se obilježavanje uključili brojne institucije i organizacije kao i brojne poznate osobe. Vršnjačko nasilje je ozbiljan društveni problem koji uključuje najranjivije članove naše zajednice - djecu. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, kao i brojne druge institucije i organizacije, se od svog osnutka bavi problematikom vršnjačkog nasilja, educira djecu, mlade, roditelje i stručnjake o posljedicama vršnjačkog nasilja, načinima prevencije vršnjačkog nasilja kao i radu s djecom uključenom u vršnjačko nasilje. 

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja, kao i svake godine, je pozvao sve građane Republike Hrvatske da se na različite načine uključe u obilježavanje ovog važnog dana:

  • mogu obući ružičastu majicu
  • mogu u znak podrške se fotografirati s natpisom i objaviti fotku uz oznaku #NasiljePrestajeOvdje 
  • mogu podijeliti vlastitu priču
  • mogu organizirati različite aktivnosti u svojoj instituciji ili organizaciji

Udruga Zora vas pozvala je i sve zainteresirane da se uključite u kampanju „Šalji dalje“ na Facebooku. Kreirali su virtualni Facebook okvir za profilne fotografije. Kako bi i vi 27. 02. 2019.podržali taj dan zajedno s mnogim poznatim ličnostima diljem Hrvatske, stavite virtualni okvir na svoju profilnu fotografiju te na taj način širite dalje poruke protiv nasilja. Kako? Kliknite na OVU poveznicu kada ste prijavljeni na Facebook kako bi primijenili okvir na svoju fotografiju i sve što morate nakon toga je kliknuti na gumb “Use as Profile Picture”. 

Ne zaboravite, svaki oblik nasilja nad i među djecom i mladima je neprihvatljiv i isti treba prijaviti kako bi se poslala jasna poruka da mi kao društvo takvo ponašanje nećemo tolerirati. Ukoliko imate dodatnih pitanja uvijek nas možete kontaktirati na naš telefonski broj 031/272-953, mail: info@cnzd.org ili putem društvenih mreža.

Autor

Kristina

Datum

27.02.2019.