Large 15675742 10210363094328240 1098018936384737401 o

Informirali smo građane o pozivnom broju za nestalu djecu 116 000

Info dane unutar projekta „116 000 – pozivni broj za nestalu djecu“ zamislili smo kao kontakt točke na kojima bismo informirali građane i prolaznike o ciljevima i aktivnostima projekta te im objasnili koje su usluge njima kao građanima Republike Hrvatske dostupne na broju 116 000.

 

U Osijeku je info dan održan 09. prosinca na Trgu Ante Starčevića. Budući da je to mjesto u gradu na kojem se kreće najviše ljudi, naš štand je privlačio pozornost te smo ubrzo razgovarali sa zainteresiranim građanima koji su htjeli saznati nešto više o uslugama koje su im dostupne. Zaposlenici i volonteri Centra za nestalu djecu prolaznicima su dijelili letke s informacijama o pozivnom broju 116000, o nestancima djece u Republici Hrvatskoj te, ukoliko se radi o bjegovima djece iz obiteljskih ili odgojnih domova, o najčešćim razlozima bjegova. Razgovarali smo o mogućim rješenjima ovog problema i upućivali prolaznike na popunjavanje online ankete o uslugama na broju 116 000, kako bi provjerili koliko znaju i koliko su kroz razgovor saznali.

 

 

U Zagrebu je info dan održan 18. prosinca na Trgu Petra Preradovića i na Trgu sv. Marka.

Zagreb je u prosincu vrlo posjećen zbog Adventa pa su zaposlenici i volonteri Centra za nestalu i zlostavljanu djecu imali priliku razgovarati s brojnim Zagrepčanima, ali i posjetiteljima iz drugih gradova Republike Hrvatske pa i šire. Povratne informacije su pozitivne i dobili smo mnoštvo pohvala za rad Centra, kako na ovom, tako i na ranijim projektima.

 

Zahvaljujemo volonterima koji su, unatoč niskim temperaturama, uz puno dobre volje i široki osmijeh upoznavali zainteresirane građane s uslugama koje su im dostupne na broju 116 000, s aktivnostima koje planiramo provoditi u sklopu projekta te o njihovim iskustvima i idejama za rješavanje problema nestale djece.

 

     

This project is co-founded by the European Union.

The contents of this web page are the sole responsibility of Center for missing and exploited children and can in no way be taken to reflect the views of the European Commission.

 

This project is co-financed by the Croatian Government Office for Cooperation with NGOs.

The views expressed in this web page are the sole responsibility of Center for missing and exploited children.

Autor

Kristina G.

Datum

19.12.2016.

Vezani projekti

Partneri

Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Zagreb
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku