Large 32465869 10156240840715359 4045650925572849664 o

U sklopu projekta „Korak dalje“ koji Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tijekom travnja provedeno je pet radionica za jačanje i razvoj socijalnih i stručnih kompetencija mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi.

Svrha drugog ciklusa radionica bila je unaprijediti prezentacijske i komunikacije vještine mladih ljudi, korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Osijek i Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u dobi od 16 do 18 godina koji se obrazuju za zanimanja u kojima je dobra komunikacija s ljudima izrazito važna, a prezentacijske vještine ponekad presudne.

Obrađene su teme aktivnog slušanja, kontrole i prepoznavanja verbalne i neverbalne komunikacije, JA-poruka, samopredstavljanja i javnog nastupa.

Radionice su provele Kristina Krulić Kuzman i Kristina Gvozdić, stručne suradnice – psihologinje Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji s praktikanticama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, studenticama psihologije Patricijom Buconjić i Sarom Prša.

Po završetku radionica sudionici su dobili zadatak stečena znanja primijeniti u svakodnevnom životu jer je to način na koji se razvijaju komunikacijske i prezentacijske vještine; kroz aktivno slušanje u kojem uvažavamo osobu s kojom razgovaramo, kroz osvještavanje i kontroliranje svojih emocija koje utječu na komunikaciju te kroz izlaganje pred publikom kako bi dobili priliku uvježbati svoje vještine predstavljanja i samopredstavljanja.

Autor

Boris

Datum

25.04.2018.

Vezani projekti