Large 19225889 1457046687935449 6324650861736259295 n

U nedjelju, 18. lipnja u Parku kralja Držislava, kod “Školjke“, održala se prva manifestacija Za dječji osmijeh u sklopu projekta Učini pravu stvar za dječji osmijeh – podrška udomiteljskim obiteljima, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Manifestacija je organizirana u svrhu promicanja udomiteljstva i pružanja podrške udomiteljskim obiteljima. Jedna od najboljih mogućnosti za smještaj djece koja ne mogu živjeti sa svojom biološkom obitelji je upravo život u udomiteljskoj obitelji. Udomiteljska obitelj brine se za dijete u toplini svoga doma te ga na najbolji mogući način priprema za izazove života.

Manifestacija je započela kreativnom radionicom pod nazivom Ribe iz mašte u vodstvu osječke umjetnice i udomiteljice Romane Ban, koja je najmlađe posjetitelje velikih srca uvela u svijet mašte morskih dubina, a zatim je uslijedio mađioničar Saša Gerber koji je svojom magijom zaintrigirao i izmamio osmijeh i malim i velikim posjetiteljima manifestacije. Martina Ramljak, otvorila je glazbeni program prekrasnom akustičnom izvedbom pjesama I see fire i Thinking out loud, a potom je atmosferu zagrijao sjajni mladi osječki reper MC Rima. U nastavku glazbenog programa sve prisutne je oduševio i rasplesao osječki bend From the Basement. Cjelokupni program vodio je Vedran Sokol, osječki stand- up komičar koji je bio još jedan razlog za osmijeh na licima posjetitelja manifestacije.

Na info pultu manifestacije posjetitelji su mogli saznati nešto više o udomiteljstvu te se počastiti proizvodima Karoline.

Ovim putem želimo zahvaliti Karolini - tvornici keksa na donaciji i potpori Centru za nestalu i zlostavljanu djecu kao i Službi zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP-u) na pruženoj suradnji i podršci u provedbi manifestacije.

Autor

Vanja

Datum

19.06.2017.

Vezani projekti

Partneri

Dom za odgoj djece i mladeži Zadar
Centar za socijalnu skrb Osijek
Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje