Large old tv 1149416 1920

Koliko informacija možete saznati u 15 sekundi?

Rapidan razvoj tehnologije promijenio je današnji svijet. Prije su nam vijesti bile dostupne putem novina, radija ili televizije, koje smo čitali npr. prije odlaska na posao. Danas je to čitanje on-line portala putem novih tehnologija (računala, tableti, mobiteli) koji su konstantno dostupni i prepuni članaka o raznim aspektima ljudskog života. 

Više se ne koriste albumi sa slikama koje su naše mame, bake ili prabake ispunjavale izrađenim slikama i gledale na svakom obiteljskom okupljanju u okruženju svojih najbližih, već se izrađuju on-line albumi na društvenim mrežama koji su dostupni cijelome svijetu za pregled i (zlo)uporabu. 

Iako možda postoji generacijski jaz između roditelja i njihove djece u pogledu korištenja različitih medija, potrebno je dodatno se obrazovati o novim tehnologijama koje se razvijaju iznimno velikom brzinom i koriste među novim generacijama. 

U jednoj sekundi se na Internetu napravi 62.225 Google pretraga. Obzirom da su pametni telefoni glavno sredstvo komunikacije u današnje vrijeme, Internet pruža puno više informacija nego „obične novine“, ali zato krije i puno više opasnosti. Informirajte se o novim medijima i pripazite što objavljujete! 

Projekt „Mediji današnjice – rizici i zaštita“ provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u partnerstvu s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanost Osijek i Domom za odgoj djece i mladeži Osijek uz financiranje od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Autor

Lidija

Datum

31.08.2017.

Vezani projekti

Partneri

Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku
Dom za odgoj djece i mladeži Osijek