Large dsc09360

U suradnju s PU Osječko baranjskom, Odjelom prevencije

Vijeće Europe je uz potporu Europske komisije proglasilo 28. siječnja„Europskim danom zaštite osobnih podataka“koji se u svim zemljama članicama Europske unije i Vijeća Europe obilježava 11. godinu za redom.
 
Policijska uprava osječko baranjska i Centar za nestalu i zlostavljanju djecu (CNZD) Osijek u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ povodom obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka organizirali su u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića Osijek predavanje učenicima trećih razreda s ciljem jačanja svijesti o zaštiti osobnih podataka i promicanja jednog od temeljnih ljudskih prava – prava na privatnost.

Važno je znati da pitanje zaštite osobnih podataka nije nikada bilo toliko aktualno i značajno kao danas, budući da su naši osobni podaci svugdje: na radnom mjestu, u doticaju s javnim vlastima, na području zdravstva, pri nabavi dobara i usluga, na internetu, u školi i drugdje.

Obilježavanjem ovog datuma i predavanjima želimo upoznati učenike ali i druge građane sa njihovim pravima i obvezama na polju zaštite osobnih podataka kako bi se zaštitili od mogućih zlouporaba osobnih podataka na njihovu štetu koje se na žalost sve češće događaju.

Usprkos važnosti osobnih podataka, učenici kao i drugi građani uglavnom nisu upoznati sa zaštitom osobnih podataka i svojim pravima.

Predavanje učenicima su održali Darko Ćorković, policijski službenik Odjela prevencije PU i Boris Radanović, koordinator CNZD Osijek.

Autor

Boris

Datum

26.01.2018.

Vezani projekti