Large savjetovaliste letak

„Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti.“ – definicija koju je davne 1926. godine dao Andrija Štampar.

Jučer je obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja koji za cilj ima podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta kao i poticanje na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana mentalnog zdravlja je Mentalno zdravlje na radnom mjestu.

Svakoga od nas nekad pogađa loše mentalno zdravlje. Osjetljivost na stres, izgaranje na poslu i ostali problemi postaju sve veći izazovi. Rješenja je moguće potražiti na samom radnom mjestu prekidajući začarni krug koji je u praksi najčešće prisutan. Radno mjesto svake osobe je bitno za rješavanje i prevenciju ovakvih problema te promicanje mentalnog blagostanja.

Zato mi na našem radnom mjestu imamo „Prostor za čavrljanje“ koji predstavlja sigurnu zonu za iznošenje vlastitih teškoća i pronalaženje načina i potpore da prebrodimo iste. 

Prostor za čavrljanje

Isto tako, podijelili smo letke građanima Grada Osijeka na kojima se nalaze informacije o našem Savjetovalištu za djecu, mlade i obitelj gdje mogu zatražiti pomoć i podršku naših stručnih suradnika psihologa, socijalnih pedagoga i socijalnih radnika koji imaju potrebna znanja i vještine da vam pruže kvalitetnu i besplatnu uslugu savjetovanja.

Naša vrata su uvijek otvorena i možete nas kontaktirati svaki radni dan od 8-16h na broj 031/272-953. 

 

Autor

Lidija Štelcer

Datum

11.10.2017.