Large 20180828 132210

Okrugli stol je održan 28.8.2018. godine u trajanju od 13:00 do 14:30 sati.

Na Okruglom stolu pod nazivom "Mentorski program NAJBOLJI JA - iskustva iz prakse" okupili su se stručnjaci koji rade s djecom i mladima, stručnjaci koji se bave prevencijom ovisnosti te mentori-volonteri koji su sudjelovali u projektu "Najbolji ja - mentorski program sa svrhom selektivne prevencije ovisnosti", a cijeli događaj je bio i medijski popraćen od strane Osječke televizije i Slavonske televizije. 

 

Na početku Okruglog stola Tena Zalović, mag. soc. pedagogije i voditeljica projekta, predstavila je projekt "Najbolji ja - mentorski program sa svrhom selektivne prevencije ovisnosti" te je objasnila ciljne skupine projekta, partnere i suradnike na projektu kao i ciljeve projekta. 

Mirta Kovačević, prof. hrvatskog jezika i književnosti, objasnila je ulogu Volonterskog centra u projektu kao i razloge radi kojih se volonteri uključuju u mentorski program. 

Izvoditeljica projekta, Melita Bungić, mag. pedagogije i povijesti, je predstavila ostvarene rezultate projekta i aktivnosti koje su provedene u projektu.

Iz partnerske organizacije Dom za odgoj djece i mladeži Osijek dobit za same korisnike projekta (djecu i mlade s problemima u ponašanju) predstavili su korisnik Doma Twana Rasul i odgajateljica Iva Bistrović, mag. psihologije, koji su iznijeli konkretne primjere kako je tekao mentorski odnos i na koji način mentorski program pomaže djeci koja su smještena u instituciji.

 

Iskustva u projektu su dodatno predstavile dvije mentorice koje su sudjelovale u projektu - Josipa Tokić, mag. ekonomije, i Milana Sutarić, studentica matematike i informatike, koje su sudionicima približile kako je izgledao cijeli proces koji su prošle kako bi postale mentorice, na koji način su uspostavile odnos s djetetom, na koje poteškoće su naišle i kako su te poteškoće rješile te su prikazale fotografije s druženja s njihovim legosima. 

 

Nakon svih izlaganja, sudionici su diskutirali o učinkovitim i neučinkovitim metodama prevencije ovisnosti te su davali sugestije koje bi mogle unaprijediti mentorski program i u sljedećoj godini provedbe, a voditeljica projekta je pozvala sve zainteresirane da se uključe obzirom da će se mentorski program provoditi i u šk.godini 2018./2019. kroz projekt "Najbolji ja –sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti kod djece i mladih".

 

Više o održanom okruglom stolu možete saznati u medijskim reportažama:

Slavonska televizija - 

Osječka televizija -  

 

Autor

Tena

Datum

28.08.2018.

Vezani projekti

Partneri

Volonterski centar Osijek
Dom za odgoj djece i mladeži Osijek