Large 31486366 10156203992125359 9204733399208558592 o

U petak 27. travnja 2018. godine u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu održan je okrugli stol „Učini s nama korak dalje“ koji se provodi kao aktivnost u sklopu projekta „Korak dalje“.

Cilj projekta je osnaživanje mladih ljudi koji izlaze iz sustava socijalne skrbi za aktivno uključivanje u aktivnosti koje će doprinijeti njihovom uspješnijem zapošljavanju te participaciji u kreiranju relevantnih politika na nacionalnoj razini.

Okrugli stol bio je namijenjen mladima koji izlaze iz sustava socijalne skrbi, njihovim potencijalnim poslodavcima, stručnjacima koji rade s mladima, predstavnicima lokalne vlasti, medijima i svima ostalima koji svojim angažmanom mogu doprinijeti boljem položaju ove ranjive skupine na tržištu rada.

Na početku susreta, okupljene je pozdravila voditeljica projekta Lidija Štelcer, nakon čega je riječ predala Jagodi Ringel, stručnjakinji iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri, koja je sudionicima predstavila mjere aktivne politike zapošljavanja kojima Hrvatski zavod za zapošljavanje može pridonijeti njihovoj uspješnijoj integraciji na tržište rada. Okupljeni sudionici, među kojima su većina bili mladi koji ubrzo izlaze iz sustava socijalne skrbi, ali i iz sustava srednjoškolskog obrazovanja, vrlo aktivno su se uključili u raspravu te postavili brojna pitanja koja se tiču njihove budućnosti i samostalnosti.

Projekt „Korak dalje“ provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt uključuje aktivnosti usmjerene na mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi i njihove buduće poslodavce, kao i na sve građane koji svojom participacijom mogu utjecati na smanjenje stigmatizacije i povećanje mogućnosti koje se pružaju mladima nakon izlaska iz sustava socijalne skrbi.

Autor

Boris

Datum

30.04.2018.

Vezani projekti