Large 16684415 680580075458752 1605547063 n

7. i 8. veljače 2017. godine u sklopu projekta 'Prevencija po mjeri mladih' održana je dvodnevna edukacija za primjenu metode i programa treninga socijalnih vještina za odgajatelje i volontere

7. i 8. veljače 2017. godine u prostorijama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te Volonterskog Centra Osijek u sklopu projekta 'Prevencija po mjeri mladih' održana je dvodnevna Edukacija za primjenu metode i programa treninga socijalnih vještina za buduće provoditelje Treninga socijalnih vještina (odgajatelje Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, Centra za pružanje usluga u zajednici Dugave te odgajateljima Srednjoškolskog đačkog doma te Učeničkog doma Trgovačke i komercijalne škole 'Davor Milas' iz Osijeka kao i volonterima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu uključenim u ovaj projekt.

Edukaciju i strukturirani trening socijalnih vještina vodile su izv.prof.dr.sc. Valentina Kranželić i doc.dr.sc. Ivana Jeđud Borić s Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta. Cilj ove edukacije bio je prenijeti odgajateljima nova teorijska znanja i spoznaje o važnosti usvajanja socijalnih vještina kao učinkovite prevencijske mjere ovisničkih ponašanja te iskustveno učenje samih odgajatelja. Edukacija je bila organizirana kroz dva dana: prvi dan bio je teorijski usmjeren, dok je drugi dan bio iskustveno učenje samih odgajatelja i volontera Centra kroz igranje uloga i provođenje radionica o socijalnim vještinama. Odrađeno je 5 radionica socijalnih vještina: ''Aktivno slušanje'', ''Ja- poruke'', ''Zauzimanje za sebe'', ''Prepoznavanje  i iskazivanje osjećaja'' te ''Suradnja''. Voditeljice su kontinuirano davale povratne informacije i sugestije kao i primjere iz vlastitog iskustva kako odgajatelji i volonteri bili što bolje pripremili za prenošenje znanja korisnicima i provođenje samog treninga.

Povratne informacije sudionika ove edukacije bile su izvrsne kao i povratne informacije vanjskih suradnika. Sudionicima su po završetku edukacije uručene i diplome za savladavanje socijalnih vještina. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu se zahvaljuje Volonterskom Centru Osijek na ustupljenom prostoru u Esseker centru kao i svim sudionicima ove edukacije na aktivnom sudjelovanju, ugodnom druženju i razmjeni iskustava. 

Datum

09.02.2017.

Vezani projekti