Large img 20181011 172256

11.10.2018. održana je javna tribina Kako postati udomitelj? u prostoru Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Svrha javne tribine bila je pružiti svim zainteresiranima informacije vezane za udomiteljstvo djece kao i objašnjenja zakonskih preduvjeta i postupaka koji su potrebni za postati udomiteljem.

Na tribini su se okupili nositelji projekta stručni suradnici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i partneri Centar za socijalnu skrb Osijek i Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje te zainteresirani posjetitelji. Nakon što je voditeljica projekta Učini pravu stvar za dječji osmijeh  psihologinja Vanja Gorjanac predstavila program, Sanja Stanković, psihologinja CZSS Osijek, izložila je sve relevantne informacije vezane za udomiteljstvo i pojasnila proces koji pojedinac prolazi kako bi postao udomitelj. Nakon toga, stručne suradnice Dijana Bačani i Vesna Perkušić Komlenac govorile su o potrebama djece u alternativnoj skrbi. a udomiteljica Romana Ban iznijela je svoje iskustvo bavljenja udomiteljstvom.

Ovom tribinom podupire se i aktualna nacionalna kampanja o udomiteljstvu djece ‘Svako dijete treba obitelj’ koju provode Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Unicef i Forum za kvalitetno udomiteljstvo i na lokalnom području.

Autor

Vanja

Datum

12.10.2018.

Vezani projekti

Partneri

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Dom za odgoj djece i mladeži Zadar
Centar za socijalnu skrb Osijek
Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje