Large 20171204 102945

Zagreb - Stručni susret pod nazivom “Partnerski odnosi očima psihoterapeuta – pogledi i praksa različitih pristupa” organiziran je na inicijativu Europskog instituta za realitetnu terapiju i Hrvatske udruge za realitetnu terapiju, a u suradnji s Odsjekom za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, te je održan 4. i 5. prosinca na Kampusu Borongaj u Zagrebu.

Susret je bio namijenjen stručnjacima s područja psihoterapije i savjetovanja, studentima i široj javnosti, a na njemu su sudjelovale i djelatnice Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Melita Bungić i Kristina Gvozdić.

O pogledima na partnerski odnos, teškoćama koje ga prate te praktičnim pristupima na tom području govorili su predstavnici geštalt terapije, imago terapije, integrativne psihoterapije, logoterapije, psihodrame, realitetne terapije i transakcijske analize. Psihoterapeuti navedenih pristupa predstavili su teorijske okvire na kojima temelje svoj rad i načine pružanja pomoći onima koji je trebaju kao i mogućnosti edukacije u okviru pojedinog pristupa.

Ovaj stručni susret bio je izuzetna prilika za upoznavanje različitih pristupa, povezivanje i razmjenu iskustava s kolegama te neposredni kontakt s predstavnicima pojedinih pristupa, a pružio je i dobre temelje svim onim stručnjacima koji se još nisu odabrali psihoterapijski pravac za sebe.

 

Autor

Boris

Datum

07.12.2017.