Large 1 rade

Slavonski brod, 02.11.2017 -  Korisnici poludnevnog boravka pridružili su se redovnoj nastavi učenika OŠ „M. Amruš“ te su jačali sposobnosti suradnje i timskog rada kroz zajednički pripravak deserta (vafli od jabuka). Cilj ove aktivnosti bio je poticati inkluziju učenika s teškoćama u razvoju u društvo i senzibilizirati korisnike poludnevnog boravka za potrebe ove populacije. Na početku su se sudionici upoznali kroz predstavljanje jedni drugima. Svatko od učenika dobio je svog „anđela“ - pomagača iz poludnevnog boravka. Kroz smijeh i razgovor zajednički su prionuli na posao (ribanja, stavljanja sastojaka, miješanja i pečenja vafli). Kada je sve bilo gotovo počastili su se vaflima s naglaskom na pravilno ponašanje za stolom i za vrijeme jela. Sudionici su pohvalili aktivnost i zaželjeli da se naša suradnja u budućnosti nastavi.

Dobrobiti od ove aktivnosti su višestruke za učenike kao i za korisnike poludnevnog boravka. Neke od koristi za učenike s teškoćama u razvoju su: osjećaj pripadnosti i prihvaćenosti od strane drugih, ostvarivanje socijalnih interakcija, tj. druženja s vršnjacima koji im mogu biti uzori za različite vještine i ponašanja, razvoj samopoštovanja i stvaranje pozitivne slike o sebi kroz složenije društvene odnose i aktivnosti, razvijanje modela komunikacije i samokontrole.

Za korisnike poludnevnog boravka su: razvoj tolerancije i empatije, uvažavanja različitosti, otklanjanje predrasuda, prilagođavanje i pomaganje drugima, uočavanje individualnih potencijala svake osobe.

Osnovna škola “Milan Amruš” jedina je škola u Brodsko-posavskoj županiji za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju. Školu pohađa 120 djece s teškoćama u razvoju s područja cijele Brodsko-posavske županije. Aktivnost je provedena u odgojno-obrazovnoj skupini učenika s umjerenim i težim intelektualnim teškoćama od 17. do 21. godine 7 (S7).

Autor

Boris

Datum

03.11.2017.