Large najbolji ja   letak

NAJBOLJI JA - mentorski program sa svrhom selektivne prevencije ovisnosti

 „Najbolji ja je nastavak mentorskih programa koji su provođeni kroz projekte „Postani mi legos“ (2014.) i „Postali smo legosi, postani i ti“ (2015.).

Opći cilj projekta je prevencija svih oblika ovisnosti kod djece i mladih s problemima u ponašanju ili u rizičnom socijalnom okruženju kroz uključivanje djece u mentorski program.

Online prijava za volontiranje!

ZAŠTO SE UKLJUČITI?

Uključivanjem u projekt volonterima se pruža mogućnost razvoja vještina i kompetencija za rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Također, volonterima se pruža mogućnost dobivanja pisma preporuke ukoliko budu uključeni u projekt određeno razdoblje. S ciljem poboljšavanja položaja i uključenosti mladih u zajednicu, pružamo mladim osobama mogućnost stjecanja iskustva koje može imati značajan doprinos prilikom zapošljavanja.

Zlouporaba sredstava ovisnosti predstavlja jedan od najznačajnijih javnozdravstvenih problema u mnogim zemalja, pa tako i u Hrvatskoj.

TKO?

U projekt su uključena djeca i mladi u riziku i s problemima u ponašanju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Volonteri-mentori su mlade osobe do 35 godina koje će na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme s odabranom djecom.

OPIS VOLONTERSKE POZICIJE

Mentor-volonter minimalno 1,5 h mjesečno provodi vrijeme s djetetom u različitim aktivnostima (kino, bazeni, razne zabavne aktivnosti, sport, itd.) za čiji su posjet osigurana novčana sredstva od strane Centra. Svaki susret mentor treba zabilježiti u obliku kratkog izvješća. Tijekom mentorstva, volonterima se nudi edukacija kao i stručna podrška (supervizija) od strane stručnjaka Centra te teambuilding.

Pogledajte gostovanje naših kolegica na STV-u o projektu "Najbolji ja".

KAKO SE PRIJAVITI?

Na službenim stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (cnzd.org) potražite projekt „Najbolji ja“, gdje ćete na dnu stranice pronaći poveznicu za obrazac volonterske prijave.

Online prijava za volontiranje!

Rok za prijavu: 25.09. - 10. 10. 2017. g.

 

Odvaži se, upoznaj nekog novog i pozitivno utječi!

 

 

Autor

Boris

Datum

02.10.2017.

Vezani projekti