Large 15416917 10154644713790359 1161181442 n

Gostovanje u Srbiji u suradnji s fondacijom Tijana Jurić

07.12.2016., OSIJEK - Imali smo čast i zadovoljstvo u suradnji sa Fondacijom Tijana Jurić održati tri predavanja u Srbiji na temu sigurnosti na internetu i načina sigurnog korištenja interneta.
 
Na poziv naših dragih kolega iz Fondacije Tijana Jurić, započeli smo prekograničnu suradnju izmjene znanja i iskustava u radu sa djecom i odraslima na pitanju sigurnosti na internetu. Početak ove suradnje označila su tri predavanja koja smo održali. Prvo, u Bačkoj Topoli, OŠ Čaki Lajoš gdje je predsjednik Centra Tomislav Ramljak održao prvo predavanje stručnim suradnicima o predatorima na internetu, prijavama seksualno eksplicitnog materijala s djecom te mnogim drugim temama s kojim se susrećemo.
 
Uslijedilo je predavanje u Zrenjaninu OŠ Petar Petrović Njegoš gdje je naš kolega Boris Radanović održao predavanje pred punom dvoranom sa preko stotinjak djece. Razgovarali smo o zlostavljanju na internetu te kako se djeca, šestih i osmih razreda osnovne škole, mogu zaštiti te kako pametno koristiti internet bez zlostavljanja druge djece.
 
 
 
Po završetku našeg gostovanja u Srbiji posjetili smo i Crveni Križ u Zrenjaninu gdje je predsjednik Centra održao još jedno vrlo zanimljivo predavanje stručnim djelatnicima o sigurnosti na internetu.
 
Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na pozivu i suradnji sa Fondacijom Tijana Jurić te se nadamo kako će se ova prekogranična suradnja nastaviti i dalje. Izrazito nam je bilo drago susresti se sa kolegama iz susjedne države koji jednako djeluju na pitanjima zaštite djece i sigurnosti djece na internetu.
 
 
 
 
 
 

Autor

Boris

Datum

08.12.2016.

Vezani projekti