Large e nasilje

Započela provedba projekta "Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja"

U okviru Poziva za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2018. godini, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo provođenje projekta "Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja".

Opći cilj projekta je: Prevencija elektroničkog nasilja među djecom i mladima pružanjem usluge psihosocijalnog savjetovanja, provođenjem edukativnih radionica za djecu i mlade, edukacijom stručnjaka, izradom inovativnih alata i usluga te provođenjem promotivnih aktivnosti na području Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Splitsko – dalmatinske, Primorsko – goranske županije i Grada Zagreba.

U svrhu ostvarenja općeg cilja, postavljena su tri specifična cilja projekta:

  1. Smanjenje pojavnosti elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima u riziku pružanjem usluge psihosocijalnog savjetovanja, provođenjem edukativnih radionica za djecu i mlade i izradom inovativnih alata i usluga;
  2. Unaprijeđenje suradnje, znanja i vještina stručnjaka iz područja socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja i zdravstva u području sigurnosti i zaštite djece na internetu s posebnim naglaskom na prevenciju elektroničkog nasilja među djecom i mladima;
  3. Informiranje i senzibiliziranje javnosti o problemu elektroničkog nasilja te poticanje na prijavu istog.

Predviđeno trajanje projekta je od 1.prosinca 2018. godine do 30. studenog 2019. godine

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici "Izvor", Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije te u suradnji sa Studijskim centrom za socijalni rad Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Trajanje projekta

01.12.2018. - 30.11.2019.

Suradnici projekta

Thumb tomislav Tomislav Ramljak
Thumb kristina Kristina Krulić Kuzman
Thumb lidija Lidija Štelcer

Poveznica

http://www.netica.hr/upoznajmo-i-prepoznajmo-e-nasilje/

Partneri

Studijski centar socijalnog rada
Centar za pružanje usluga u zajednici "Izvor"
Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije