Large img 20191108 wa0007

Održana konferencija "Prava djece i što smo postigli od ratifikacije Konvencije o pravima djeteta u RH".

Danas naša kolegica Dubravka Marušić sudjeluje Na Konferenciji u povodu 30. godišnjice Konvencije o pravima djeteta "Prava djece i što smo postigli od ratifikacije Konvencije o pravima djeteta u RH".

Konferenciju su organizirale Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba, na čelu s ravnateljicom Gordanom Buljan Flander i Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, čija je predsjednica Lana Peto Kujundžić. 

Značaj poštivanja i unapređenja prava djece istakli su kroz svoje govore visoki uzvanici: predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković, ministar pravosuđa Davor Bošnjaković, predsjednik Skupštine grada Zagreba Drago Prgomet i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. 

U nastavku programa izlaganjima su se sudionicima obratili Renate Winter, članica Odbora UN-a za prava djeteta, Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb, Ljiljana Klinger, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca te Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba.

O pravu djece na mišljenje i sudjelovanje govorili su predstavnici Odbora mladih Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Konferencija je zaključena sa završnim razmatranjima Lane Peto Kujundžić i Brune Profaca, psihologinje iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. 

Autor

Matej Žižanović

Datum

11.11.2019.