Def15 2ad84536d42a5d7642fb73c8066906323b7c46a38bd8cc30c0d4cdb23a2bf1c8

Ovim putem Vas pozivamo da se uključite u trening za trenere na temu „Sigurnost i zaštita djece i mladih na internetu“ koji će se održati U Rijeci  9. i 10. svibnja 2019. godine u Gradskoj Vijećnici, Korzo 16.

Navedeni trening provodi se u sklopu projekta „Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja“ koji je dobio financijsku podršku od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u okviru Poziva za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2018. godini. Nositelj projekta je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, a projekt je prijavljen u partnerstvu s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Centrom za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce te u suradnji sa Studijskim centrom socijalnog rada, Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U okviru projektnih aktivnosti Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Studijski centar socijalnog rada organiziraju trening za trenere, stručnjake koji rade s djecom i mladima. Trening je namijenjen stručnjacima iz područja socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva, a na temu Sigurnost i zaštita djece i mladih na internetu“.

Sadržaj treninga će biti usmjeren na izazove modernih tehnologija, eletroničkog nasilje, mogućnosti korištenja modernih tehnologija u radu s ciljnom skupinom te direktan tretmanski rad s djecom i mladima,  temeljeno na najsuvremenijim znanstvenim istraživanjima i iskustvima iz prakse. Trening će uključiti aktualne teme poput: koristi i rizika modernih tehnologija,  prijetnja i prilika na društvenim mrežama, identificiranje potencijalnih rizičnih skupina djece u virtualnoj komunikaciji kao i mogućnosti rada s djecom i mladima u online okruženju. Svi sudionici treninga obvezni su sudjelovati na dvodnevnom treningu koji će biti organiziran 9. i 10. svibnja 2019. godine u trajanju od 10.00 do 17.00 sati. Također, svi sudionici obvezni su odslušati i 3 webinara koja će biti dostupna na službenim stranicama nositelja projekta. Svaki sudionik treninga će za sudjelovanje na navedenom treningom dobiti cerfitikat, a isti će biti prijavljen i Hrvatskoj komori socijalnih radnika i Hrvatskoj psihološkoj komori.

Zbog ograničenog broja sudionika molimo da svoje sudjelovanje potvrdite najkasnije do 2. svibnja 2019. godine na e-mail adresu:  kristina@cnzd.org i to slanjem Prijavnice i potpisane Izjave o suglasnosti na upotrebu osobnih podataka koji se nalaze u prilogu ovog Poziva.

 

 

 

Nastavni zavod za javno zdravstvo

Primorsko – goranske županije

Prof.dr.sc. Vladimir Mićović

 

 

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Tomislav Ramljak

Autor

Kristina

Datum

08.04.2019.

Vezani projekti

Partneri

Studijski centar socijalnog rada
Centar za pružanje usluga u zajednici "Izvor"
Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko - goranske županije

Dokumenti