Large 1

U razdoblju od ožujka do lipnja 2019. godine u poludnevnim boravcima u Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Požegi, Virovitici i Našicama provodile su se radionice robotike i primijenjen je model društveno korisnog učenja u suradnji sa studentima FERIT-a Osijek.

Radionice su organizirane u sklopu projekta „Slavonska STEM evolucija“ čiji je nositelj Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije iz Osijeka, a partneri Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Zagreb, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek te Institut za razvoj i tržište rada Zagreb.
 
Projekt se bavi rješavanjem problema nedovoljne suradnje između organizacija civilnoga društva (OCD-a) i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici, odnosno nerazvijenost modela društveno korisnoga učenja (DKU).
 
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020, Grant shema „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovanih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja (DKU)“.
 
Više o tome kako nam je bilo možete vidjeti u Galeriji!

Autor

Kristina

Datum

01.07.2019.