Large ferit

Između nastavnih i znanstveno-stručnih aktivnosti koje se redovite provode, FERIT poduzima inicijative i aktivnosti kako bi prilagodio svoje studijske programe tehnološkim trendovima i potrebama tržišta rada, ali i kako bi povezali nastavu iz STEM područja na razini osnovnih i srednjih škola s visokoškolskom inženjerskom nastavom i tako osnažili eksperimentalni rad učenika u STEM području.

Tako se rodila inicijativa „LABUS-Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola“ koju je, krajem lipnja 2016. godine, pokrenuo FERIT preko web portala LABUS koji je osmišljen i izrađen za učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola te ostale sudionike u obrazovnom procesu iz STEM područja(http://labus.ferit.hr/). 

Kao još jedan od programa popularizacije znanosti i znanstvenog obrazovanja FERIT Osijek, 22. -23. rujna 2017., organizira LABUS sajam(http://labus.ferit.hr/labus-sajam#s) koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i djeci vrtićkog uzrasta te ostalim zainteresiranim građanima. Na LABUS sajmu bit će prezentacija, s aktivnim sudjelovanjem posjetitelja sajma, trenutne ponude LABUS aktivnosti/radionica, te prezentacija praktičnih studentskih radova koje su oni izradili u okviru završnih i diplomskih radova te programa Pro-student (http://pro-student.ferit.hr/).

 

Tijekom LABUS sajma izvodit će se zanimljivi pokusi iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih znanstvenih područja, a u koje bi se posjetitelji aktivno uključivali te bi im se na taj način kroz igru i približila znanost  te primjena novih modernih tehnologija.

 

Sa zadovoljstvom naš Centar za sigurniji internet sudjeluje u sajmu sa štandom i promotivnim materijalima!

 

Autor

Boris

Datum

07.09.2017.

Vezani projekti