Prijavi se

Obrazovanje
Slobodan u tjednu
Slobodan u danu
Period dana za volontiranje

Što je volontiranje?

Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost kojom osoba može samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinijeti dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva.

„Volontiranje /Volonterstvo (ili dobrovoljni / dragovoljni rad) jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.” (Opća deklaracija o volonterstvu).

Volonterstvo daje:

- mogućnost podupiranja i ostvarivanja ljudskih vrijednosti, zajedništva, skrbi i pomoći;

- pojedincu kao članu zajednice koji čitavog života uči i razvija se, mogućnost za ostvarivanje prava i odgovornosti, te realizaciju svih ljudskih potencijala;

- mogućnost premošćivanja razlike koje nas dijele, kako zajedno živjeti u zdravim i zadovoljavajućim zajednicama, kako bismo oblikovali svoju zajedničku sudbinu.

U osvit novog tisućljeća, volonterstvo je bitan element svakog društva. Deklaraciju Ujedinjenih naroda, koja kazuje da „Mi, Narodi imamo snagu izmijeniti svijet….”, ono pretvara u praktično i učinkovito djelovanje (Opća deklaracija o volonterstvu).

Kako postati volonter?

Ako ste odlučili posvetiti volontiranju neko duže vrijeme i tražite mjesto na kojem će se vaši interesi i vještine sresti s potrebama različitih ljudi kojima volonteri mogu pomoći, CNZD je pravo mjesto za početak.

 

PRIJAVA ZA VOLONTERE-MENTORE U MENTORSKOM PROGRAMU "NAJBOLJI JA".

Dokumenti

Izvješće organizatora volontiranja 2015

Izvješće organizatora volontiranja 2014

Opis volonterske pozicije - "Legosi u centru": tretman poludnevnog boravka

Kako do potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem?

Opis volonterske pozicije - Mentor u programu mentoriranja Postali smo legosi, postani i ti

Letak Najbolji ja

Poziv za volontere-mentore (plakat)

Poziv za volontere-mentore (dopis)

Poziv za volontere-mentore (plakat)