Savjetovalište

za djecu, mlade i obitelj

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu više od 10 godina pruža uslugu savjetodavnog rada na području Osječko – baranjske županije kroz rad besplatnog Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj te na razini cijele države kroz rad 116 000 i 0800 606 606 telefonskih linija. Organizacija smo koja okuplja psihologe, socijalne radnike i socijalne pedagoge koji se, osim bogatog iskustva u savjetodavnom radu, dodatno educiraju i u području psihoterapije. Naše usluge za djecu i mlade potpuno su besplatne i dostupne svakom djetetu i mladoj osobi u potrebi! Cilj našeg rada je pružiti psihosocijalnu pomoć i podršku svakoj osobi koja je u potrebi, a metode i tehnike rada individualizirati i prilagoditi svakom  pojedincu. Zbog stručnosti, profesionalnosti i fleksibilnosti u radu privukli smo pozornost ne samo djece i mladih, nego i svih drugih dobnih skupina koje su naše usluge prepoznale kao kvalitetne i nužno potrebne u zajednici.

O kvaliteti naših usluga najviše govori činjenica da je u protekle 2 godine u rad Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj uključeno više od 100 korisnika različite dobi koji su nam se obraćali s različitim poteškoćama i iz različitih razloga. Bez obzira s kojom poteškoćom korisnici dolazili, 15 stručnjaka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji su do sada bili uključeni u rad Savjetovališta spremno su i profesionalno odgovarali na svaki postavljeni izazov, a cilj je svima bio jednak: zadovoljan korisnik i uspješan savjetodavni rad. Korisnici su se u Savjetovalište uključivali na vlastitu inicijativu, bili su upućeni od nadležnih Centara za socijalnu skrb i drugih ustanova socijalne skrbi ili su se uključivali po preporuci škole. Suradnja s drugim dionicima u zajednici se pokazala vrlo važnom za pružanje pravodobne i pravovaljane pomoći i podrške, posebice kada je riječ ranjivim skupinama našeg društva.

Trenutno naša Savjetovališta za djecu, mlade i obitelj djeluju u Osijeku i Vinkovcima, a od studenog 2020. godine i u Belom Manastiru će biti moguće dobiti savjetodavnu pomoć i podršku od strane stručnih djelatnika Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Osim uživo, a posebice u vrijeme korona krize, naše usluge su dostupne i putem online platformi.

U svemu što radimo, nastojimo zadržati visoku razinu profesionalnosti i fleksibilnosti, što naši korisnici prepoznaju i cijene.

Potrebna vam je stručna pomoć i podrška?

Željeli biste porazgovarati sa stručnom osobom o izazovima s kojima se suočavate?

Htjeli biste osigurati stručnu i kvalitetnu pomoć i podršku za svoje dijete?

Nemate neki poseban problem, ali biste željeli unaprijediti svoje socijalne i komunikacijske vještine?

Javite nam se na sljedeće kontakte:

E-mail: info@cnzd.org
Telefon: 031/272-953

Područja rada Savjetovališta

 • Unaprjeđenje roditeljskih kompetencija
 • Postavljanje granica u odgoju
 • Poboljšanje odnosa s partnerom
 • Povećanje radne učinkovitosti
 • Nošenje s gubitkom bliskih osoba
 • Nošenje s razvodom braka
 • Upravljanje stresom
 • Vršnjačko nasilje
 • Rizična ponašanja na internetu

Usluge koje nudi naše Savjetovalište

 • Individualni savjetodavni rad
 • Individualna psihoterapija
 • Radionice socijalnih i komunikacijskih vještina
 • Mentorski program za djecu i mlade

Materijali

Projekt „Zajedno s vama – savjetovalište za djecu, mlade i obitelj“
financira Osječko-baranjska županija.