19th Ave New York, NY 95822, USA

Mentorstvom do sigurnije budućnosti

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu poziva da nam se pridruže zainteresirani socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, edukacijski rehabilitatori, pedagozi, učitelji te stručnjaci drugih društvenih i humanističkih područja, i postanu mentori te na taj način pomognu dugotrajno nezaposlenim osobama da steknu nova znanja i vještine i olakšaju im put traženja i dobivanja zaposlenja.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu je 01. travnja 2019. godine započeo provedbu projekta “Mentorstvom do sigurnije budućnosti” u okviru Poziva UP.02.1.1.06. „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Osijek, Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za poduzetništvo Osijek.

Opći cilj projekta

Povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Specifični ciljevi projekta
  1. Osnaživanje te razvoj mekih i/ili transverzalnih (prenosivih) vještina nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina provedbom ciljanih programa, radionica i pružanja usluga mentorstva,
  2. Jačanje kapaciteta stručnjaka u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem za nezaposlene osobe pripadnike marginaliziranih skupina.

Trajanje projekta

01.04.2019. – 31.12.2020.

Suradnici projekta

  • Tomislav Ramljak
  • Tomislav Galić
  • Matej Žižanović

Partneri