19th Ave New York, NY 95822, USA

Misli održivo, djeluj održivo

U okviru poziva Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije, kroz Švicarsko – hrvatski program suradnje, odobren je projekt „Misli održivo, djeluj održivo! (Think sustainable, act sustainable!)“.

Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a partneri projekta su Grad Osijek, Ekonomska i upravna škola Osijek, Graditeljsko-geodetska škola Osijek te udruga Aktivni umirovljenici Osijek.

Projektom „Misli održivo, djeluj održivo!“, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku u suradnji s partnerima na projektu provest će edukativne, informativne i promotivne aktivnosti namijenjene mladima i osobama treće životne dobi na području Grada Osijeka. Također se projektnim aktivnostima utječe na  senzibiliziranje i informiranje opće populacije o konceptu održivog razvoja. Projektom želimo povećati ulogu organizacija civilnoga društva u području održivog razvoja kroz uspostavljanje i održavanje partnerstva s relevantnim dionicima.

Uspješnom implementacijom projekta popularizirat će se održivi razvoj na lokalnoj razini, poticati smanjenje međugeneracijskog jaza te unaprijediti ekološki uvjeti u lokalnoj zajednici. Navedeno će se osigurati kroz organizaciju edukacija i stručnih rasprava, izgradnju digitalnog i fizičkog huba znanja o održivom razvoju, medijsku kampanju te volonterske aktivnosti u kojima će sudjelovati mladi, čime će se osim samog teorijskog izučavanja o održivom razvoju osigurati i njegova praktična primjena u svakodnevnom životu te pozitivan utjecaj na okoliš.

Ciljna skupina projekta su srednjoškolci, umirovljenici te volonteri.

Projekt počinje 1. rujna 2019. godine te će trajati 24 mjeseca.

https://misli-djelujodrzivo.org/

Trajanje projekta

01.09.2019. – 31.08.2021.

Suradnici projekta

  • Tomislav Ramljak
  • Ljudevit Ostoić
  • Lidija Štelcer

Partneri