19th Ave New York, NY 95822, USA

Najbolji JA – Sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti (2020.-2022.)

U okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih na prevenciju ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS), Ministarstvo zdravstva je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo financijska sredstva za provođenje projekta “Najbolji ja – sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti”

Vrijeme trajanja projekta je predviđeno od 1. siječnja 2020. godine do 31. prosinca 2022. godine. Aktivnosti su vremenski osmišljene kako bi pratile školsku godinu i obaveze djece i mladih kao ciljane skupine projekta.

Ciljana skupina projekta su djeca i mladi u riziku korisnici usluga smještaja i poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje, Doma za odgoj djece i mladeži Osijek i Centra za socijalnu skrb Osijek.

ZA VOLONTIRANJE U MENTORSKOM PROGRAMU MOŽETE SE PRIJAVITI OVDJE

PLAKAT – Poziv za volontere-mentore

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek.

Opći cilj projekta

Selektivna prevencija svih vrsta ovisnosti kod djece i mladih u riziku na području Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga.

Kako bi se ostvario opći cilj programa postavljena su dva specifična cilja.

Specifični ciljevi projekta
  1. Razvijanje socijalnih vještina i znanja te podržavanje kvalitetnog i strukturiranog provođenja slobodnog vremena radi prevencije ovisnosti i upuštanja u rizična ponašanja kod djece i mladih kroz uključivanje u mentorski program
  2. Unaprjeđenje znanja djece i mladih, volontera i stručnjaka o učinkovitim metodama prevencije ovisnosti te informiranje javnosti o utjecaju i posljedicama sredstava ovisnosti i zdravim načinima života.

Trajanje projekta

01.01.2020. – 31.12.2022.

Suradnici projekta

  • Martina Nikolić
  • Marin Ćorić

Partneri