19th Ave New York, NY 95822, USA

Budimo uključeni – mjesto za nas

U lipnju započela provedba trogodišnjeg projekta “Budimo uključeni – mjesto za nas

U okviru Poziva za prijavu projekata i programa udruga „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju Udruge“, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo provođenje projekta “Budimo uključeni – mjesto za nas”.

Predviđeno trajanje projekta je od 1.lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2023. godine

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Našice i Osnovnom školom Hinka Juhna Podgorač.

Opći cilj projekta

Pridonijeti unaprjeđenju mreže izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i programa u Osječko – baranjskoj županiji organiziranjem poludnevnog boravka za djecu i mlade u riziku, problemima u ponašanju i maloljetne počinitelje kaznenih djela na području Općine Podgorač čime će se utjecati na jačanje prevencije izdvajanja djece i mladih iz obitelji i osigurati život u vlastitoj lokalnoj zajednici uz stručnu podršku djeci, mladima i njihovim obiteljima.

Specifični ciljevi projekta
  1. Uspostava sustava koordinacije između nositelja programa, partnerskih organizacija i suradničkih organizacija u cilju detektiranja potencijalnih korisnika programa, praćenja njihovog napretka tijekom trajanja programa, informiranja i senzibiliziranja javnosti te definiranja procesa evaluacije tijekom i po završetku provedbe programa.
  2. Organizirana stručna podrška u odgojno – obrazovnom procesu te psihosocijalna pomoć i podrška djeci i mladima u riziku, s problemima u ponašanju, maloljetnim počiniteljima kaznenih djela te članovima njihovih obitelji.
  3. Organizirano provođenje slobodnog vremena i boravka za djecu i mlade u riziku, s problemima u ponašanju, maloljetne počinitelje kaznenih djela
  4. Unaprjeđenje znanja i vještina volontera kroz njihovo uključivanje u volonterski program poludnevnog boravka za djecu i mlade u riziku, s problemima u ponašanju i maloljetne počinitelje kaznenih djela
  5. Jačanje kapaciteta stručnog tima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu kroz usavršavanje znanja i vještina sudjelovanjem i organiziranjem stručnih edukativnih aktivnosti.

Trajanje projekta

01.06.2020. – 31.05.2023.

Suradnici projekta

  • Tena Brkić
  • Marija Žigmundić

Partneri

Vijesti i aktivnosti projekta

Clear Filters

U nedavno otvorenom poludnevnom boravku u Podgoraču oblježen je Svjetski…