19th Ave New York, NY 95822, USA

Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja (faza II)

U lipnju započela provedba projekta ” Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja (faza II)”.

U okviru Poziva za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2019. godini, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu odobrilo provođenje projekta „Upoznajmo i prepoznajmo e-nasilje – program prevencije elektroničkog nasilja (faza II)”.

Predviđeno trajanje projekta je od 1.lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2021. godine

Projekt je prijavljen u partnerstvu s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te u suradnji sa Studijskim centrom socijalnog rada, Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Opći cilj projekta

Prevencija elektroničkog nasilja među djecom i mladima pružanjem usluge psihosocijalnog savjetovanja, provođenjem edukativnih aktivnosti za djecu i mlade, izradom inovativnih alata i usluga, izradom programa prevencije u lokalnim zajednicama te edukacijom stručnjaka na području Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske, Brodsko – posavske, Požeško – slavonske, Virovitičko – podravske, Splitsko – dalmatinske, Primorsko – goranske županije i Grada Zagreba.

Specifični ciljevi projekta
  1. Smanjenje pojavnosti elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima u riziku pružanjem usluge psihosocijalnog savjetovanja, provođenjem edukativnih aktivnosti za djecu i mlade i izradom inovativnih alata i usluga
  2. Unaprijeđenje suradnje, znanja i vještina stručnjaka iz područja socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja i zdravstva u području sigurnosti i zaštite djece na internetu s posebnim naglaskom na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima te izradi programa prevencije elekroničkog nasilja na lokalnoj razini
  3. Informiranje i senzibiliziranje javnosti o problemu elektroničkog nasilja te poticanje na prijavu istog.

Trajanje projekta

01.06.2020. – 31.05.2021.

Suradnici projekta

  • Tomislav Ramljak
  • Lidija Štelcer
  • Kristina Krulić Kuzman

Partneri