19th Ave New York, NY 95822, USA

Legosi u Centru – mjesto za nas!

legosi

Velike i lijepe stvari slijede za Centar, njegove korisnike i naravno sve Vas koji nas dugi niz godina podržavate i pratite u našem radu i djelovanju. Naime, 19. lipnja 2020. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt Legosi u centru – mjesto za nas!

Dragi naši Legosi i Legosice,

Kao što smo Vam 19. lipnja 2020. godine putem naše službene Facebook stranice najavili, velike i lijepe stvari slijede za Centar, njegove korisnike i naravno sve Vas koji nas dugi niz godina podržavate i pratite u našem radu i djelovanju. Naime, 19. lipnja 2020. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt Legosi u centru – mjesto za nas!. Ugovor za ovaj veliki i značajan projekt Centra, potpisan je između Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (Tomislav Ramljak, predsjednik), Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (mr.sc. Marko Pavić, ministar) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Tomislav Petric, ravnatelj). Riječ je o projektu započetom već prošle godine, odnosno, započetom 1. lipnja 2019. godine te je planirani završetak projekta i pripadajućih aktivnosti 1. lipnja 2022. godine.

Ukratko, kroz navedeni projekt, Centar će izgraditi vlastitu nekretninu s preko 700 kvadrata korisne površine u Višnjevcu čime će Osijek i Osječko – baranjska županija i njezini žitelji dobiti najmoderniji Centar i svojevrsni hub znanja o radu s najpotrebitijima, odnosno, s djecom i mladima koja su naša sadašnjost, a svakako i zalog za bolju budućnost. Također, u sklopu navedenog prostora nalazit će se poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelji kao i drugi sadržaji koji će omogućiti najviši standard rada s djecom i mladima, kao i ugodne radne uvjete za naše stručnjake koji svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta za života upravo djece i mladih koji su bili, koju su sada i koji će biti naš fokus rada i djelovanja u budućnosti.

Više informacija o tome što će se nalaziti u našem novom Centru i što će se raditi u narednim mjesecima, moći će te pronaći na našoj web stranici kao i na našim službenim profilima na Facebooku i Instragramu u mjesecima koji slijede.

Stay tuned!


Vijesti

1.8.2020.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je 19. lipnja 2020. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt „Legosi u centru – mjesto za nas!“. Ugovor za ovaj iznimno važan projekt Centra, potpisan je između Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske.

Provedbom ovog projekta korisnici i djelatnici Centra napokon će dobiti vlastitu nekretninu za pružanje sveobuhvatnih i kvalitetnih socijalnih usluga na području Osječko – baranjske županije. Naime, već 6 godina Centar za nestalu i zlostavljanu djecu provodi socijalnu uslugu poludnevnog boravka za djecu i mlade u riziku, s problemima u ponašanju i maloljetne počinitelje kaznenih djela i time daje direktan doprinos širenju mreže izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i prevenciji deinstitucionalizacije djece i mladih. Ovim projektom će korisnici navedene usluge napokon dobiti vlastiti, moderno opremljen prostor koji će u potpunosti odgovarati na njihove potrebe. Osim što će prostor osiguravati sve uvjete za odgojno – obrazovni rad i psihosocijalnu pomoć i podršku osigurat će se i prostor za pripremu i posluživanje toplog obroka, provedbu sportskih, kreativnih i socijalizacijskih radionica te razvoj medijske i digitalne pismenosti djece i mladih.

Korisnici tretmana su djeca i mladi s problemima u ponašanju i maloljetni počinitelji kaznenih djela osnovnoškolske (7-14 godina) i srednjoškolske (14-18 godina) uglavnom s područja grada Osijeka. Kapacitet tretmana je 12 korisnika koji svakodnevno dolaze u poludnevni boravak marljivo i predano usvojili nova znanja i vještine, no zbog povećane potrebe često je uključen i veći broj korisnika kroz  besplatni mentorski program i program pomoći u učenju.

Tretman poludnevnog boravka obuhvaća niz različitih usluga: pomoć i podrška u svladavanju nastavnog gradiva, organizirano provođenje slobodnog vremena, psihosocijalna podrška korisnicima i članovima obitelji, radionice socijalnih i komunikacijskih vještina, kreativne radionice, sportske radionice i informatičke radionice. Navedene aktivnosti obuhvaćene su tretmanom poludnevnog boravka budući da su slabiji akademski uspjeh, izostanci iz škole i neorganizirano provođenje slobodnog vremena uz narušene obiteljske odnose rizični čimbenici koji pogoduju razvoju problema u ponašanju.

Veselimo se što ćemo biti u mogućnosti sve to nastaviti raditi, napokon u vlastitom prostoru skrojenom po mjeri naših korisnika i primjerenom djeci i mladima različitog uzrasta.

5.10.2020.

Predstavljen projekt “Legosi u Centru: Mjesto za nas!”


Dokumenti

Sprječavanje sukoba interesa