19th Ave New York, NY 95822, USA

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2021

dsi2021_csi

Osijek, veljača 2021. godine – Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta!

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 09. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

Pozivamo sve institucije, organizacije i škole, koje se žele uključiti u obilježavanje Dana, da se prijave na poveznici https://forms.gle/B3d6J1vW8QhUwKcr7 .

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA SIGURNIJEG INTERENTA:

  • 11.00  ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“, na kojemu će prisustvovati  poznati Youtuberi i gosti iznenađenja, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi. Za djecu i mlade NIJE POTREBNA registracija niti kreiranje računa na ZOOM-u, no broj mjesta je ograničen. Link za sudjelovanje bit će proslijeđen školama i sudionicima koji su na vrijeme izvršili prijavu za obilježavanje Dana.
  • 13.00 ZOOM webinar za stručnjake, na temu „Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”.

Izlagači:

doc.dr.sc. Lucija Vejmelka – Studijski centar socijalnog rada Zagreb, 

Ines Lazarević Rukavina – Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odsjek za prevenciju nasilja,

mag. psihologije Kristina Krulić Kuzman – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem slijedećeg linka – Registracija za webinar za stručnjake. Broj sudionika je ograničen

  • ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.
    Mobilna aplikacija će biti dostupna 09.02. za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate pohraniti (obavezno napravite screenshot – sliku zaslona). Screenshot je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani.

Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. 11.02.2021. na internet stranici http://www.csi.hr objavit ćemo informacije o dobitnicima nagrada te vas pozivamo da pratite našu stranicu kako biste vidjeli jeste li osvojili vrijedne nagrade. Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade.

Nagrade: više informacija uskoro!

Svi koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta mogu preuzeti brojne edukativne i promotivne materijale te dati svoj doprinos provođenjem i organizacijom inovativnih i kreativnih radova i aktivnosti https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/.  Naši stručni suradnici odabrat će najbolje radove te će deset stručnih suradnika osvojiti vrijedne nagrade. ​

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu www.csi.hr ili službenu Facebook stranicu https://www.facebook.com/csihrv/.

Kontakt:

Tim Centra za sigurniji Internet

Tel.: 031/272-953

Mail: helpline.csi@gmail.com