19th Ave New York, NY 95822, USA

Sudjelovali smo u programu “Zajedno protiv govora mržnje”

mupgovor

Kao organizacija civilnog društva rado smo se odazvali pozivu Ministarstva unutarnjih poziva za sudjelovanjem u preventivnom projektu „Zajedno protiv govora mržnje“ održanom 05. listopada 2021. godine u Vukovaru. Glavni ciljevi naše organizacije su prevencija, razvoj tolerancije i razumijevanje!

 

Preventivni program „Zajedno protiv govora mržnje“ ima za cilj promicanje kulture tolerancije, dijaloga, nenasilja i nediskriminacije te prevenciju svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja. Posebna pozornost pritom je posvećena primarnoj prevenciji, u smislu poticanja mladih na stvaranje pozitivnih stavova, zdravih stilova života, kao i međusobnog uvažavanja te prihvaćanja različitosti u društvu. U programu su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ u Vukovaru.

 

Događaj je održan u organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom i Policijskom upravom međimurskom, uz podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja te potporu Vijeća za prevenciju Grada Vukovara i nekoliko organizacija civilnog društva. U programu su uz naš Centra sudjelovali i Vijeće za prevenciju Grada Vukovara, a podršku programu dali su i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara, g. Filip Sušac, te predstavnici Europskog doma Vukovar i PRONI Centra za socijalno podučavanje u Vukovaru.

 

Više o samom događaju pročitajte na:

Vukovarski srednjoškolci, policija i partneri “Zajedno protiv govora mržnje” – PRESS 032

Vukovarski srednjoškolci, policija i partneri “Zajedno protiv govora mržnje” – Vinkulja.hr