19th Ave New York, NY 95822, USA

Održana konferencija za medije u sklopu projekta „Legosi u centru – zaokružena priča!“

legosi1

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, kao nositelj projekta „Legosi u centru – zaokružena priča!“, održao je konferenciju za medije u Staroj Pekari u Osijeku koja je za cilj imala informirati javnost o projektu te predstaviti ključne aktivnosti koje se planiraju provesti u naredne dvije godine.

Na konferenciji su, ispred organizacija projektnih partnera, sudjelovali g. Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo i g. Goran Tubić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.  Konferenciji su, također, prisustvovale i savjetnica pravobraniteljice u Uredu u Osijeku te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Osijek.

Prije samog početka predstavljanja projekta i ključnih aktivnosti, stručna suradnica, socijalna radnica Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Ana Veočić, dala je izjavu za medije te naglasila kako će se ovim projektom doprinijeti deinstitucionalizaciji na području grada Osijeka te proširiti opus socijalnih usluga za najranjiviju skupinu našeg društva – djecu i mlade. Medijima se obratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu u Uredu u Osijeku, gospođa Sanja Vladović.

Potom je uslijedila kratka prezentacija projektnih aktivnosti i glavnih ciljeva projekta te su se za kraj sudionicima konferencije obratili predstavnici projektnih partnera.

Više o konferenciji možete pogledati i pročitati u objavama Glasa Slavonije, Portala Osijek 031, Slavonske TV, Osječke TV, HRT-a te Internet stranici Pravobraniteljice za djecu.