19th Ave New York, NY 95822, USA

Interaktivna integracija

U 11. mj 2021. god. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu započeo je s provedbom programa Interaktivna integracija ID projekta 105ZHD675336.

Projekt je odobrila Zaklada „Hrvatska za djecu“, Javni poziv za podnošenje prijava pravnih osoba za (su)financiranje programa i projekata , od 17. svibnja 2021. god.

Projekt se provodi u partnerstvu s Katoličkom osnovnom školom u Požegi (navedi partnere).

Ukupna vrijednost projekta je 99.999,80 kn.

Osoba za kontakt: Tomislav Ramljak

e-mail: tomislav@cnzd.org

Kratki opis projekta

Svrha programa je na kreativan način kroz sva osjetila angažirati i potaknuti slijepu i slabovidnu djecu te djecu s problemima u ponašanju na razvitak empatije te prihvaćanje različitosti kroz fizičku aktivnost te razvitak radnih navika i kritičkog mišljenja.

Ciljevi projekta

Glavni cilj programa je integracija i senzibilizacija slijepih i slabovidnih učenika te učenika s problemima u ponašanju kroz redovne školske i izvannastavne aktivnosti. Provedbom ciljeva se doprinosi razvoju specifičnih znanja i vještina, unaprjeđenju kvalitete života ciljanih skupina, povećanju tolerancije i razumijevanja za osobe s određenim teškoćama, bilo fizičkim (slijepe i slabovidne osobe), bilo ponašajnim (problemi u ponašanju).

PRIMARNI CILJ: Integracija i senzibilizacija slijepih i slabovidnih učenika te učenika s problemima u ponašanju kroz redovne školske i izvannastavne aktivnosti.

Sekundarni cilj 1:
Integracija slijepih i slabovidnih učenika te učenika s problemima u ponašanju kroz ravnopravno sudjelovanje u natjecateljskoj igri, stjecanje radnih navika kroz pripremu zdravih obroka te kreativnije izražavanje i razvoj kritičkog mišljenja.

Sekundarni cilj 2:
Senzibilizacija slijepih i slabovidnih učenika te učenika s problemima u ponašanju, stručnih djelatnika, roditelja i javnosti o važnosti prihvaćanja različitosti kroz širenje primjera dobre prakse u lokalnoj zajednici.

Trajanje projekta

1.11.2021. do 31.10.2022.

Partneri

  • Katolička osnovna škola Požega
  • Zaklada “Hrvatska za djecu”