19th Ave New York, NY 95822, USA

Završetak projekta USMJERi se!

usmjerise

S 31.3.2022. godine završio je projekt „USMJERi se! – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni!“ koji se provodio u okviru Poziva za prijavu projekata u području Širenja mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I. Projekt je trajao dvije godine te ga je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020). Projekt je trajao dvije godine i za svrhu je imao širenje mreže socijalnih usluga na području Osječko – baranjske županije.

Kroz otvaranje i rad poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju, dvije godine smo uspješno provodili odgojno-obrazovne aktivnosti i aktivnosti slobodnog vremena. Naše korisnike smo vodili na jahanje, klizanje, u kino, u igraonice, provodili smo s njima vrijeme vani na igralištu, u šetnjama i posjetima znamenitostima područja u kojem su se nalazili. Blisko smo surađivali s Osnovnom školom Darda, Projektom građanske demokratske inicijative i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, koji su nam partneri na projektu i vjerujemo da će nam još dugo biti partneri i suradnici u budućim aktivnostima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Također smo oformili multidisciplinarni mobilni tim kroz koji su stručnjaci pomagačkih zanimanja pružali pomoć brojnim obiteljima u potrebi. Djeci i mladima je pružena nužno potrebna psihosocijalna pomoć i podrška u svrhu osnaživanja lokalne zajednice i aktivne participacije u društvu.

Tijekom ove bogate dvije godine usmjerili smo se i na unaprjeđenje stručnjaka koji rade s ciljnim skupinama projekta čime se doprinijelo razvoju specifičnih znanja i vještina svih uključenih, unaprjeđenju kvalitete života ciljnih skupina i povećanju njihove uključenosti u društvo. Održana edukacija „Ja nisam problem, ja sam dijete! – rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju“ omogućila je usavršavanje stručnjacima s područja Osječko – baranjske, Virovitičko – podravske, Požeško – slavonske, Brodsko – posavske i Vukovarsko – srijemske županije.

Pokretanjem poludnevnog boravka, pružanjem usluga mobilnog tima, organiziranjem edukativnih aktivnosti i organiziranjem psihosocijalne podrške povećali smo uključenost u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti širenjem socijalnih usluga u zajednici te smo ojačali kapacitete stručnjaka koji će nastaviti svoj rad s ciljnim skupinama.

Zahvaljujemo se svima koji su nas podržavali i pratili u ove 2 godine, zahvaljujemo se našim partnerima i suradnicima s kojima ćemo nastaviti surađivati, zahvaljujemo se našim korisnicima koji su se trudili, davali sve od sebe iz dana u dan, a najviše od svega im se zahvaljujemo na svemu što su oni nas naučili.