19th Ave New York, NY 95822, USA

Održan 1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada

kongres123đ

Studentski zbor Pravnog fakulteta Osijek i studenti Sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog studija Socijalni rad, u partnerstvu s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, organizirali su 1. hrvatski i 10. regionalni kongres studenata socijalnog rada.

Kongres se održao 26. i 27. svibnja 2022. godine na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku u Auli Magna pod temom „Socijalni rad(nici) & izazovi današnjice“, a predavanja su održali vodeći stručnjaci iz područja socijalnog rada.

Stručnjaci našeg Centra na kongresu predstavili su iskustva iz prakse kada je u pitanju rad s raseljenim osobama iz Ukrajine, koji su izazovi digitalnog odrastanja i što nam donose moderne tehnologije kada su u pitanju djeca i mladi te su predstavili naše Legose u centru – poludnevne boravke za djecu s problemima u ponašanju kojih naš Centar broji ukupno 7.

Čast nam je zadovoljstvo što smo imali prilike biti suorganizatori ovog velikog i značajnog događaja za sve studente socijalnog rada, ali i za akademsku zajednicu.

Ovakvi kongresi te bilo kakav oblik razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja hvale su vrijedni za profesionalni rast, za razvoj stručnosti i kompetentnosti budućih socijalnih radnika, ali i za razvoj općeljudske vrijednosti.

Jedna od najvećih pokretačkih snaga našeg Centra su mladi – volonteri i studenti koji kroz naš Centar obavljaju svoje zadatke praktične nastave te se upravo radi toga veselimo svih budućim suradnjama i novim idejama budućih stručnjaka.

Galeriju fotografija s kongresa možete pogledati na linku: https://elementmediaphotoworks.pixieset.com/kongresstudenatasocijalnograda/