19th Ave New York, NY 95822, USA

Dobitnici smo Državne volonterske nagrade

DSC_6224

U srijedu, 06. srpnja 2022. godine, na Svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva u Zagrebu, Centru za nestalu i zlostavljanu djecu uručena je Državna nagrada za volontiranje u kategoriji organizator volontiranja za 2021. godinu. Nagradu nam je dodijelilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu navodi: ‘ Ova je nagrada veliko priznanje za rad našeg Centra, ali i za rad svakog našeg volontera. U 2021. godini imali smo 148 volontera, a predviđamo da će u 2022. godini baza volontera biti još i veća. Svi su oni proveli gotovo 3000 volonterskih sati u radu s našom djecom i mladima te su, uz veliki angažman, predanost, marljivost i ustrajnost, samo potvrdili definiciju volontiranja iz Opće deklaracije o volonterstvu koja glasi: ‘Volontiranje je jedan od kamena temeljaca civilnog društva’.

Martina Nikolić, koordinatorica volontera, navodi: ” Volonteri našem Centru predstavljaju vrijedni resurs koji doprinosi kvaliteti rada s djecom i mladima, a također se stvara pozitivna atmosfera u kojoj se širi tolerancija i prihvaća različitost. Iz tog je razloga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u stalnoj potrazi za volonterima koji će biti dio našeg tima i koji će se uključiti u rad s korisnicima te pomagati oko provedbe programa. Svim našim volonterima i ovim bismo putem željeli reći veliko hvala! Ovo je nagrada svakoga od njih. Mi smo jako sretni zbog ovog najvećeg priznanja našem radu s volonterima i, punom parom, nastavljamo i dalje u tom smjeru!”