19th Ave New York, NY 95822, USA

Pozitivna slika o tijelu i utjecaj na mentalno zdravlje

clanak_2022tijelo

Jeste li vidjeli novi spot pjesme koju svi znamo?

Mentalno zdravlje tema je kojom se bavimo svakodnevno – kroz rad s djecom i mladima, ali i kroz usavršavanje naših stručnjaka. Kroz rad s djecom i mladima uviđamo utjecaj koji digitalna tehnologija ima na mentalno zdravlje, samopoštovanje i sliku o sebi. Postoje velike mogućnosti za pozitivan utjecaj, no nažalost i za negativan.

U vrijeme u kojemu se nekada čini kao da je tijelo trend u koji se moramo uklopiti da bismo bili prihvaćeni, lijepo je vidjeti kako poznate osobe koriste svoj utjecaj za promoviranje pozitivne slike o tijelu – lijepi smo točno onakvi kakvi jesmo.

Novi spot Christine Aguilere za pjesmu Beautiful lijep je, ali tužan prikaz vremena u kojemu odrastaju današnja djeca. Nadamo da ćemo kao društvo napraviti sve što možemo da djeci osiguramo okolinu u kojoj će znati da su prekrasni, baš takvi kakvi jesu.

Potičemo vas da u online okruženju obratite pozornost na ono što je stvarno, a što ne. Online svijet nikada neće moći zamijeniti značajne odnose iz stvarnog života.

Aktivnosti vezane uz očuvanje i zaštitu mentalnog zdravlja provode se u našem Centru kroz projekt „MentOS – zajedno za mentalno zdravlje!“