19th Ave New York, NY 95822, USA

Predstavljanje projekta “Udomiteljstvo na dlanu”

image5

Na Svjetski dan socijalnog rada, 21. ožujka 2023. Godine naš je socijalni radnik Ivan sudjelovao na stručnom skupu “Usluge smještaja i izvaninstitucionalne usluge za djecu i mlade u Osječko-baranjskoj županiji”.

Ivan je predstavio rad Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i osvrnuo se na projekte vezane uz udomiteljstvo, a posebno naš najnoviji projekt u tom području “Udomiteljstvo na dlanu – podrška udomiteljskim obiteljima!”.

Skup je organizirala Udruga socijalnih radnika Osječko-baranjske županiji, a održan je u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek.

Na skupu smo imali priliku čuti mišljenja i iskustva mnogih stručnjaka koji se u svom radu susreću s djecom i udomiteljima. Svi sudionici skupa ulažu kontinuirane napore u podizanju kvalitete izvaninstitucionalnih usluga i usluga smještaja za djecu i mlade na području Osječko-baranjske županije.

Osim stručnjaka, na skupu su svoja iskustva i ideje za kvalitetnije udomiteljstvo mogli iznijeti i sami udomitelji koji su zahvaljujući svojoj nesebičnosti pomogli mnogim obiteljima i djeci koja su zbog različitih okolnosti bila prisiljena napustiti svoje primarne obitelji.

Okupljanja poput ovog su jedan od najboljih načina za podizanje svijesti o važnosti udomiteljstva i svega što stručnjaci čine kako bi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućili dostojanstven i bezbrižan život koliko god je to moguće.

Program skupa možete pronaći na linku: Vijest – Hrvatska udruga socijalnih radnika