19th Ave New York, NY 95822, USA

Naše psihologinje održale radionice o mentalnom zdravlju za učenike 5. razreda

Web Cover 1170x540 (1)

U prostorijama Osnovne škole Ivana Filipovića u Osijeku,  15. prosinca  održane su dvije edukativne radionice posvećene važnosti očuvanja mentalnog zdravlja među učenicima. Radionice, nazvane „A kako si ti?“ i „Mitovi i činjenice o mentalnom zdravlju“, okupile su 60 učenika petih razreda. Projekt, poznat kao Mentogram – program jačanja mentalnog zdravlja, uključuje niz aktivnosti čija je svrha podizanje svijesti o mentalnom zdravlju među mladima. Ovaj projekt financira Osječko-baranjska županija.

Naše psihologinje Marijana i Maja vodile su radionice, prilagođavajući pristup prema specifičnostima učeničke dobi. Cilj je bio potaknuti otvoren razgovor o mentalnom zdravlju, razbiti mitove i pružiti činjenične informacije koje su ključne za dobrobit mladih.

Ovakve inicijative od vitalnog su značaja u suvremenom društvu gdje su izazovi mentalnog zdravlja sveprisutni. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s partnerima i dalje nastavlja provoditi programe usmjerene na očuvanje dobrobiti mladih, uvjeren u snagu edukacije i prevencije.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Ivana Filipovića na suradnji te se veselimo budućim edukativnim projektima.

Aktivnost se provela u sklopu projekta Mentogram – program jačanja mentalnog zdravlja, a financira ga Osječko-baranjska Županija.