19th Ave New York, NY 95822, USA

Škola pismenosti – razvoj digitalne, medijske i financijske pismenosti

skola-pismenosti-nasl

U rujnu 2023. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu započeo je s provedbom projekta Škola pismenosti – razvoj digitalne, medijske i financijske pismenosti.

Projekt je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024., Državni proračun RH iz prihoda od igara na sreću kao namjenskih prihoda proračuna 2023. godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici Osijek i Osnovnom školom Franje Krežme u Osijeku.

Trajanje projekta: 01. rujna 2023. – 31. kolovoza 2024.

Ukupna vrijednost projekta je 22.712,63 eura

Ciljevi projekta:

Opći cilj: Unaprijediti financijsku, digitalnu i medijsku pismenost kod djece i mladih opće populacije i u riziku i s problemima u ponašanju uz informiranje i senzibiliziranje javnosti na području Osječko-baranjske županije

Specifični ciljevi projekta:

  1. Povećati financijsku, digitalnu i medijsku pismenost i razviti kritički odnos prema medijskim sadržajima kod djece i mladih opće populacije i s problemima u ponašanju na području Osječko-baranjske županije.
  2. Širenje primjera dobre prakse te podizanje svijesti javnosti o financijskoj, digitalnoj i medijskoj pismenosti i njihovoj važnosti u svakodnevnom životu.

Kontakt osoba: Ivan Ćaleta

e-mail: ivan.caleta@cnzd.org