19th Ave New York, NY 95822, USA

Udomiteljstvo na dlanu II – podrška udomiteljskim i biološkim obiteljima!

udomit-nasl

Kratki opis projekta:

Projektom će se širiti primjeri dobre prakse s ciljem upoznavanja javnosti i medija s ovim projektom, održat će se godišnja edukacija udomitelja na području Osječko-baranjske županije, educirat će se stručnjaci u području terapijskih tehnika i psihoterapije, održavat će se edukacije u vrtićima i školama, edukacije za stručne radnike u Područnim uredima Hrvatskog zavoda za socijalni rad, pružat će se psihosocijalna podrška udomiteljskim i biološkim obiteljima putem mobilnih timova.

Provedbom ovoga projekta odnosno njegovih aktivnosti Osječko – baranjska županija bit će prepoznata kao županija koja je osjetljiva na sustav socijalne skrbi, koja pravovremeno, ali i inovativno odgovara na potrebe korisnika kao i zahtjeve koje predviđa Nacionalni plan razvoja socijalnih usluga te će se pozicionirati kao primjer dobre prakse u drugim regionalnim samoupravama.

Trajanje projekta: 01.10.2023. – 30.09.2024.

Ukupna vrijednost projekta: 66.360,00 eura

Projekt je u cijelosti financiran od strane Osječko-baranjske županije.

Osoba za kontakt: Lidija Štelcer

E-mail: lidija@cnzd.org

Ciljevi projekta:

  1. Šira javnost senzibilizirana o procesu i važnosti deinstitucionalizacije,
  2. Institut udomiteljstva promoviran je na području Osječko-baranjske županije,
  3. Stručnjaci koji rade s udomiteljskim i biološkim obiteljima unaprijedili svoja stručna znanja za rad s udomiteljskim i biološkim obiteljima,
  4. Udomiteljskim i biološkim obiteljima pružena pomoć i podrška putem mobilnih timova na području cijele Osječko-baranjske županije.

Udomiteljstvo na dlanu – podrška udomiteljskim obiteljima!

Projekt financira Osječko-baranjska županija