19th Ave New York, NY 95822, USA

Održana predavanja „Uloga stručnjaka u online životu djece i mladih“ u sklopu projekta Učinkovit pristup učenicima s neprihvatljivim ponašanjem

predavanja-nasl

Sudjelovali smo u provedbi projekta Učinkovit pristup učenicima s neprihvatljivim ponašanjem, uz financijsku potporu Grada Zagreba, kroz održano predavanje s nazivom Uloga stručnjaka u online životu djece i mladih, u dva termina. Predavanja su održana 23. siječnja i 20. veljače 2024. u OŠ Matija Gubec, Zagreb.

Nositelj projekta je Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, a projekt se provodi u suradnji s partnerima, Pragmom i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu. Projekt za cilj ima osnaživanje i educiranje nastavnika i stručnjaka koji rade s učenicima u školama Grada Zagreba u svrhu bržeg prepoznavanja i identificiranja rizičnih ponašanja učenika te unaprjeđenja komunikacije između nastavnika, roditelja, stručnih suradnika i učenika kako bi se unaprijedili uvjeti za učenje socijalnih vještina, jačanje samopouzdanja, nenasilnog načina rješavanja sukoba s vršnjacima i odraslima.

Na edukaciji su sudjelovali učitelji, nastavnici, stručni suradnici i odgajatelji u školama grada Zagreba. Kroz edukaciju su imali priliku poslušati tri teme:

  • Kako odgovoriti na neprihvatljivo ponašanje mladih? – dr.sc. Dalida Rittossa,
  • Promjene u ponašanju mladih – Matea Babić,
  • Uloga stručnjaka u online životu djece i mladih – Martina Nikolić, CNZD.

Kroz predavanje ispred CNZD-a iznijete su preporuke za vrijeme pred ekranima kod djece, podatci o tome kako mladi koriste društvene mreže i kakve su njihove digitalne vještine te podaci iz istraživanja koje je Centar provodio. Sudionicima su pojašnjene mogućnosti Centra za sigurniji Internet koje im stoje na raspolaganju, a posebno smo se osvrnuli na potrebu prijave neprimjerenih sadržaja i važnost prijava svih slučajeva koji uključuju širenje materijala sa seksualnim zlostavljanjem djece.

Povratne informacije sudionika su pozitivne, a mi se zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanje i veselimo budućim suradnjama.

Pročitajte više o projektu na linku.