19th Ave New York, NY 95822, USA

Bili smo na treningu u INTERPOL-u i dobili nove uvide u borbu protiv seksualnog zlostavljanja djece putem interneta

Web Cover 1170x540

Sredinom mjeseca naš socijalni radnik Ivan Ćaleta sudjelovao je na treningu organiziranom od strane INHOPE-a i INTERPOL-a na kojem je imao prilike pobliže se upoznati s radom INTERPOL-a općenito, ali i s nekim specifičnim područjima njihove djelatnosti, najviše dijelom vezanim uz seksualno zlostavljanje i iskorištavanje djece.

Trening se održao u Lyonu u Francuskoj gdje se i nalazi sjedšte INTERPOL-a, a tom prilikom okupili su se stručnjaci iz drugih organizacija koji aktivno rade u području zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Trening su održali stručnjaci zaposleni u INTERPOL-ovom odjelu specijaliziranom za zločine protiv djece (CAC – crimes against children), a na njemu je imao priliku čuti informacije o projektu CPORT koji je pokrenut kako bi se optimizirala upotreba tehnologije za pružanje koristi različitim dionicima u području zaštite djece.

Cilj mu je nadograditi trenutnu funkcionalnost na višu razinu razvojem pristupnog portala koji olakšava protok informacija i podataka između ključnih dionika u ovom području: Interpol, INHOPE i nacionalne policijske službe zemalja članica INHOPE-a i INTERPOL-a. Osim CPORT-a, dobio je uvid u direktan rad Interpolovih zaposlenika te vidio na koji način se bore protiv počinitelja kaznenih djela protiv djece te kako klasificiraju i uklanjaju materijale sa seksualnim zlostavljanjem djece (CSAM – child sexual abuse material) s interneta.

Prijavi ilegalni sadržaj na internetu!

Ako se susretnete s ilegalnim sadržajem na internetu koji sadrži materijale sa seksualnim zlostavljanjima djece, govor mržnje, rasnu ili drugu diskriminaciju, možete ga prijaviti putem našeg hotline obrasca Centra za sigurniji internet.