19th Ave New York, NY 95822, USA

UKLJUČI SE II – SOCIJALNO UKLJUČIVANJE I INTEGRACIJA ROMSKE ZAJEDNICE

Uključi se II logo final-02

Trajanje projekta: 1. ožujka 2024. – 28. veljače 2026.

Vrijednost projekta: 25.000,00 eura

Partneri: Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Beli Manastir i Romski resursni centar

U ožujku 2024. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu započeo je s provedbom projekta „Uključi se II – socijalno uključivanje i integracija romske zajednice“.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike putem Poziva za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2023. i 2024. godinu

Projekt se provodi u partnerstvu s Područnim uredom Beli Manastir, Hrvatskog zavoda za socijalni rad i Romskim resursnim centrom.

Ukupna vrijednost projekta je 25.000,00 eura.

Opći cilj: Poboljšati opću dobrobit i kvalitetu života romske zajednice na području nadležnosti Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Beli Manastir uz promicanje njihovog socijalnog uključivanja i integracije u širu zajednicu.

Specifični ciljevi:

1. Podučavanje i unaprjeđivanje životnih vještina pripadnika romske zajednice na području nadležnosti Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Beli Manastir.

2. Prevencija svih oblika ovisnosti pripadnika romske zajednice na području nadležnosti Hrvatskog zavoda za socijalni rad – Područni ured Beli Manastir.

3. Informiranje i senzibiliziranje javnosti o važnosti socijalne uključenosti i integracije u život zajednice socijalno osjetljivih skupina romske zajednice.