19th Ave New York, NY 95822, USA

Moj Balončić i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu – suradnja u projektu Supertata!

Naslovne za web
Roditelji igraju ključnu ulogu u ranom razvoju djeteta, pružajući im potrebnu zaštitu i podršku. Prve godine života su posebno važne, što je prepoznala Maja Đurđević, vlasnica obrta Moj balončić koji je specijaliziran za IAIM masažu za bebe (International Association of Infant Massage), a jedini je takav u Osijeku. Upravo je putem objava na društvenim mrežama podržala naš projekt Supertata! – poticanje očeva na veću uključenost, a kako to izgleda kod nje pogledajte na poveznici.

Što očekivati od masaže?

Program se sastoji od pet susreta, koji su namijenjeni bebama do 12 mjeseci starosti. Na svakom susretu fokus je na određenom dijelu tijela. Roditelji mogu prisustvovati uživo ili online, a moguće je odabrati grupni ili individualni pristup. Masaža za bebe donosi brojne benefite. Od povezivanja s roditeljem pa sve do pravovremenog prepoznavanja bebinih signala. To nije povezivanje samo majke s bebom već i oca čija uloga često bude zanemarena. Očevi ne mogu dojiti, ali stimulacija pokreta ima sličan učinak kao dojenje što postaje važno za jačanje njihove veze.
Vijest je objavljena u sklopu projekta Super tata! – poticanje očeva na veću uključenost u obiteljski život i aktivniju roditeljsku ulogu, koji se provodi na području Osijeka. Projekt sufinancira Središnji državni ured za demografiju i mlade.