19th Ave New York, NY 95822, USA

Djeca iz Ukrajine posjetila Centar u sklopu akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine

naslovna ukrajinci posjet

12. srpnja 2024. godine, u sklopu akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine, naš su Centar posjetila djeca branitelja iz Ukrajine. Sudjelovali su u kreativnoj radionici tijekom koje su imali priliku oslikati platno motivima morskog dna. Ista je pak bila izvrsnim uvodom kasnije planiranih aktivnosti, poput odlaska u Muzej školjaka i vodenog svijeta te, u konačnici, odlaska na more. Tijekom svog višednevnog boravka u Osijeku djeca su, osim našeg Centra i Muzeja školjaka, imala priliku upoznati grad Osijek, posjetiti Centar Sokol, Astrogarden te Zoo vrt Osijek gdje su za njih organizirane zabavne, poučne i kreativne aktivnosti. U nedjelju, 14. srpnja 2024. godine, djecu iz Ukrajine posjetili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić te obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

U nastavku svog posjeta Hrvatskoj djeca iz Ukrajine, u pratnji svojih odgajatelja te djelatnika našeg Dnevnog Centra (koji i dalje pruža podršku Ukrajincima na području Osječko-baranjske županije), vrijeme će provoditi na moru. Ondje će imati priliku uživati u čarima Novog Vinodolskog te sudjelovati u brojnim kreativnim i zabavnim aktivnostima.

Patnja ljudi s područja Ukrajine nikoga od nas ne može ostaviti ravnodušnim. Kao svjedoci ratnih stradavanja na našem području svjesni smo koliko podrška znači i zato je važno da svi djelujemo kao zajednica te da pružimo svu moguću pomoć i podršku svima u potrebi, a ponajviše onima najranjivijima – djeci. Upravo zbog toga Osječko-baranjska županija, u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu, kroz akcijski plan Slavonsko srce za obitelji Ukrajine kontinuirano radi na integraciji djece i odraslih s ratom pogođenih prostora u svim aspektima života zajednice.