19th Ave New York, NY 95822, USA

Projekt “Suncokret – univerzalna prevencija ovisnosti” dobio svoj promotivni video!

WEB VIJESTI (7)

U sklopu projekta “Suncokret – univerzalna prevencija ovisnosti” čiji je cilj univerzalna prevencija ovisnosti o alkoholu, drogama, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih na području Osječko – baranjske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga objavljen je promotivni video.

Pogledajte ga niže!

Program Suncokret – univerzalni program prevencije je sveobuhvatni program prevencije koji uključuje rad s djecom i njihovim roditeljima, suradnju sa školom i lokalnom zajednicom kako bi se preveniralo i suzbilo ovisničko ponašanje djece i mladih te potaknulo zajednicu na zdrave životne odluke i stvaranje zdravih navika. Također, projektne aktivnosti su usmjerene i na jačanje suradnje nevladinih organizacija i lokalne zajednice te aktivan angažman roditelja s ciljem suzbijanja i sprečavanja eksperimentiranja s različitim sredstvima ovisnosti kod djece i mladih na području Grada Osijeka, Grada Našica i Općine Darda.

Projekt je odobrilo Ministarstvo zdravstva putem Poziva za dodjelu financijskih sredstava u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću za programe u području prevencije ovisnosti, suzbijanja zlouporabe droga i smanjenja šteta u 2023. godini. Nositelj projekta je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Partneri projekta su Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Osijek, Našice i Beli Manastir te Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko- baranjske županije, Centar za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti. Projekt financira Ministarstvo zdravstva.