19th Ave New York, NY 95822, USA

Digitalni koraci – osnaživanje mladih kroz digitalnu pismenost 

Digitalni koraci web objava naslovna-03

Naziv projekta: Digitalni koraci – osnaživanje mladih kroz digitalnu pismenost                                                  

Vremensko razdoblje provedbe: 01.05.2024. – 31.12.2024. 

Vrijednost projekta: 6.000,00 eura 

Projekt financira Grad Osijek putem Javnog natječaja  za financiranje projekata i programa udruga iz Proračuna Grada Osijeka u 2024. godine.

Ciljevi koji se namjeravaju postići provedbom projekta:

1.  Povećati digitalnu pismenost i razviti kritički odnos prema digitalnim sadržajima kod djece i mladih te stručnjaka koji rade s njima.

2. Podizanje svijesti javnosti o važnosti jačanja digitalne pismenosti i kritičkog razmišljanja o digitalnim sadržajima kroz provedbu medijske kampanje.

Specifični cilj 1. planiramo ostvariti kroz provedbu aktivnosti:

Projekt uključuje osmišljavanje i provedbu edukativnih aktivnosti za djecu i mlade te edukativnih aktivnosti za odrasle koji rade s njima. Navedeno će provesti stručnjaci koji već nekoliko godina rade na području digitalnog opismenjavanja, kako djece tako i odraslih. Provedbom predavanja i radionica za djecu i mlade te okruglog stola i edukativnog predavanja za stručnjake, planiramo povećati razinu digitalne pismenosti te razviti kritičko razmišljanje kod ciljanih skupina kako bi im omogućili što kvalitetnije sudjelovanje u modernom životu novih tehnologija koje se vrtoglavo brzo razvijaju.

Specifični cilj 2 planiramo ostvariti kroz provedbu aktivnosti:

Provedbom edukativne aktivnosti će se omogućiti i aktivnosti širenja primjera dobre prakse koje uključuju izradu i distribuciju promotivnih materijala kao i provedbu medijske kampanje. Svi naši edukativni i promotivni materijali dostupni su u digitalnom izdanju za pregled i preuzimanje na našim web stranicama i društvenim mrežama, ne samo za područje Grada Osijeka i okolice već i za područje cijele Republike Hrvatske. Također, na našim društvenim mrežama, na kojima imamo više od 6.000 pratitelja, objavljivat ćemo vijesti o projektnim aktivnostima te razvijenim materijalima koje će pratitelji također moći koristiti kako bi se bolje upoznali s tematikom digitalnog opismenjavanja.