Large untitled 18 01

Velike i lijepe stvari slijede za Centar, njegove korisnike i naravno sve Vas koji nas dugi niz godina podržavate i pratite u našem radu i djelovanju. Naime, 19. lipnja 2020. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt Legosi u centru – mjesto za nas!

Dragi naši Legosi i Legosice,

Kao što smo Vam 19. lipnja 2020. godine putem naše službene Facebook stranice najavili, velike i lijepe stvari slijede za Centar, njegove korisnike i naravno sve Vas koji nas dugi niz godina podržavate i pratite u našem radu i djelovanju. Naime, 19. lipnja 2020. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. za projekt Legosi u centru – mjesto za nas!. Ugovor za ovaj veliki i značajan projekt Centra, potpisan je između Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (Tomislav Ramljak, predsjednik), Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (mr.sc. Marko Pavić, ministar) i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Tomislav Petric, ravnatelj). Riječ je o projektu započetom već prošle godine, odnosno, započetom 1. lipnja 2019. godine te je planirani završetak projekta i pripadajućih aktivnosti 1. lipnja 2022. godine.

Ukratko, kroz navedeni projekt, Centar će izgraditi vlastitu nekretninu s preko 700 kvadrata korisne površine u Višnjevcu čime će Osijek i Osječko – baranjska županija i njezini žitelji dobiti najmoderniji Centar i svojevrsni hub znanja o radu s najpotrebitijima, odnosno, s djecom i mladima koja su naša sadašnjost, a svakako i zalog za bolju budućnost. Također, u sklopu navedenog prostora nalazit će se poludnevni boravak za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelji kao i drugi sadržaji koji će omogućiti najviši standard rada s djecom i mladima, kao i ugodne radne uvjete za naše stručnjake koji svakodnevno rade na poboljšanju uvjeta za života upravo djece i mladih koji su bili, koju su sada i koji će biti naš fokus rada i djelovanja u budućnosti.

Više informacija o tome što će se nalaziti u našem novom Centru i što će se raditi u narednim mjesecima, moći će te pronaći na našoj web stranici kao i na našim službenim profilima na Facebooku i Instragramu u mjesecima koji slijede.

Stay tuned!

 

 

 

Autor

Matej Žižanović

Partneri

Centar za socijalnu skrb Osijek
Dom za odgoj djece i mladeži Osijek